Nej till försök på djur!

Djur används till försök inom olika forskningområden, undervisningsyfte eller i andra lägen då det inte anses etiskt försvarbart att göra försöken på människor. Det betyder att försöken innebär alltför stora risker, skador eller för stort lidande för att kunna göras på människor. Men att djur har samma förmåga att känna smärta och lidande som människor, är någonting barn har fått lära sig sedan dom var små. I alla vetenskapliga djurförsök är det i nuläget inte möjligt att ersätta djuren med mer sofistikerade alternativ, men för att förverkliga ambitionen om vetenskapliga försök utan djur måste vi satsa mer pengar, kunskap och engagemang för att lyckas!

 
stning av kosmetika och smink förbjöds år 2004 i sverige, men det återstår en lång väg att kämpa för att djur inte längre ska ses som försöksobjekt.
Det är inte bara under själva försöket djuret lider utan många försöksdjur lever i trånga utrymmen med bristande stimulans, vilket kan orsaka att djuret får en motsvarande mänsklig psykisk störning, så som depression, psykos eller helt blir galen. Detta betéende kommer sig naturligt under omständigheterna, men strider lika mycket mot våra etiska lagar om hur man behandlar andra levande varelser som att låsa in en människa med samma förutsättningar.
Det finns lite kunskap om försök på djur eftersom förhållanderna varierar stort mellan olika företag, men enda sättet att stoppa denna hemska tortyr är att samla och sprida kunskap om den bittra sanningen. Först då kan vi tillsammans förbjuda att detta försätter på samma vis som förr och först då kan detta få ett slut!



Källor: www. djurensratt.se
www.djurforsok.info
www.google.se/djurförsök
www.wspa.com


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0