Nej till försök på djur!

Djur används till försök inom olika forskningområden, undervisningsyfte eller i andra lägen då det inte anses etiskt försvarbart att göra försöken på människor. Det betyder att försöken innebär alltför stora risker, skador eller för stort lidande för att kunna göras på människor. Men att djur har samma förmåga att känna smärta och lidande som människor, är någonting barn har fått lära sig sedan dom var små. I alla vetenskapliga djurförsök är det i nuläget inte möjligt att ersätta djuren med mer sofistikerade alternativ, men för att förverkliga ambitionen om vetenskapliga försök utan djur måste vi satsa mer pengar, kunskap och engagemang för att lyckas!

 
stning av kosmetika och smink förbjöds år 2004 i sverige, men det återstår en lång väg att kämpa för att djur inte längre ska ses som försöksobjekt.
Det är inte bara under själva försöket djuret lider utan många försöksdjur lever i trånga utrymmen med bristande stimulans, vilket kan orsaka att djuret får en motsvarande mänsklig psykisk störning, så som depression, psykos eller helt blir galen. Detta betéende kommer sig naturligt under omständigheterna, men strider lika mycket mot våra etiska lagar om hur man behandlar andra levande varelser som att låsa in en människa med samma förutsättningar.
Det finns lite kunskap om försök på djur eftersom förhållanderna varierar stort mellan olika företag, men enda sättet att stoppa denna hemska tortyr är att samla och sprida kunskap om den bittra sanningen. Först då kan vi tillsammans förbjuda att detta försätter på samma vis som förr och först då kan detta få ett slut!



Källor: www. djurensratt.se
www.djurforsok.info
www.google.se/djurförsök
www.wspa.com


Söndag 30/8

Hoppas alla hade en trevlig lördagkväll, själv tog jag det lugnt med Mosisen. Mamma jobbade natt och Johannes sov hos farsan= själv hemma med älsklingen :)
Egentligen gjorde jag väl inget särskilt, snackade i telefon med Maria i några timmar, gick en ordentlig powerwalk till vattnet, såg några outsiders-avsnitt, ja, bara chillade lite. Det är mysigt att bara slappna av ibland också.

Idag har jag faktiskt ingenting speciellt inbokat, pappsen ville träffas någon gång i eftermiddag och så vill ju Moses ha sin skogspromenad, men annars så är jag öppen för alla förslag!

Imorgon har jag klipptid klockan 16, (äntligen!) så jag tänkte leta runt lite efter snygga frisyrer på nätet som jag kanske ska låte mig inspireras av. Men det får bli senare, nu - på med träningskläderna och gympadojorna! puss

Såhär mycket kommer min klippning kosta... Usch, känns hemskt att bli av med så mycket pengar, men vill man bli fin så får det kosta!


KRETA 2009

Hejsan svejsan svennar! :D
Nu är man då tillbaka till kalla, ruggiga, mysiga, tråkiga och efterlängtade sverige. Det var med blandade känslor jag steg av flygplanet i torsdags. But that´s life, ya know.
Jag vet att många vill veta lite om hur allt har varit, och därför ska jag med några bilder återberätta så gott det går om denna underbara och obeskrivliga vecka på kreta med klassen. Enjoy!


Detta är då vi (Kajsa, Maria och jag) Älskar bilden eftersom den säger allt om oss, Kajsa äter nått äckligt, Maria posar, och jag bara allmänt ful på bild ;)


Denna snygging är Ryan [läs, Marias "one night stand utan strul"] Jag är jävligt snäll (som alltid såklart) som lägger ut en bild på honom, men det går inte at komma undan att han var en stor del av Marias resa i alla fall ;)


Kajsa och hennes fästman Ivan ♥ så sjukt söta tillsammans! Åhh, äkta kärlek med tindrande ögon och söta pussar ♥


Och jag fick min tatuering! :D Moses såklart!


Amelie var väldigt söt med turkosa vatten i bakrunden :)


Alice badar i poolen på hotellet.

Nej, jag vet att jag inte är vacker men ni får stå ut med lite såna här bilder.


Hm, jag tror jag lägger upp den här bilden mest för att visa det oseriösa i denna resan. Carl-Johan som jättebebis liksom... :S


Och så avslutar jag det här "Kreta-bildspelet" med en bild på stranden. Puss på Kreta.

Borta bra men hemma bäst- my ass!


Hejdå Sverige, ses igen om en vecka!

Detta blir mitt sista inlägg innan jag och klassen sticker till Kreta en sväng :D Ska bli askul, fast jag är lite nervös över hur trött jag kommer vara i morgon... och när jag är trött blir jag antingen väääldigt flummig eller sur på allt och alla. Jag vet faktiskt inte vad som är bäst. Ja, eller minst dåligt, då. Jag har en tendens att skämma ut mig när jag är flummig, samtidigt som att det är ju tråkigt att va sur. Ska i alla fall satsa på att va normal :) Då blir mina kompisar glada tror jag :P

Nu- Bed-time! :) Ha det bra allihopa, jag ska ha det bäst!

Grattis Elias! <3

Åh, jag är så frustrerad!!
Just nu vill jag så mycket, men det blir inget av nått!!! Exempel: 1. jag behöver packa, men jag kör bara fast hela tiden! 2. Jag är hungrig, men jag pallar inte fixa nått att äta. 3. Jag vill fira Elias på hans födelsedag, men jag hinner inte. 4. Jag vill skriva ett inlägg om djurförsök, men jag borde inte.

Och att jag överhuvudtaget låter min frustration gå ut över bloggandet visar bara hur otroligt korkad jag är!

Nu ska jag ta kraft till mig och gå och fixa käk och lugna ner mig och ta allt lugnt och metodiskt. Ja, för jag är ju så lugn och metodisk av mig! *grov ironi*


Det kommer ett senare inlägg som förhoppnigsvis inte är suger hästballe när jag har fått ordning på saker och ting.


Jennifer ♣

Welcome home to my broken promise land

TJATJA! (oscar uttal)

Dagen var hemsk. Inte för att jag hade förväntat mig något annat, men ändå, lite bra om ni fattar också.
Alla i klassen var sig äckligt lika, och jag känner fortfarande känslan av "jag vill inte vara här, ta mig härifrån" som fort jag kommer in i klassrummet.  Men, men, man överlever väl antar jag.

Efter den hemska dagan fikade jag med Kajsis på storken, och det var ju mysigt. Kom hem, packade, lekte med Mosisen, käkade, dampade på min dator, knarkade foo Fighters och fikade sedan igen med Farmor, var vad jag gjorde resten av kvällen. Och nu sitter jag här, lagom likgiltig och allt.

Dags att dra, borde sova eller nått... kanske ringa nån som vill prata med mig ikväll, är lite smått förrvirrad och behöver nån som styr upp mina tankar lite. Ingen frivillig? Nej, jag trodde inte det heller...

Pusspuss ♥

(extra puss till Juliz som var så snäll idag, och till Raver för att jag älskar dig när du skickar fina saker till mig)

hej hopp igen

Usch, usch, usch, usch, usch... Alla fattar förmodligen vad jag syftar på; SKOLSTART!
Ja, imorgon är det dags igen. Tillbaka till verkligheten och tillbaka till livet bestående av: plugg, plugg, plugg, tidiga morgnar, äckliga skolaktiviteter och ännu mer plugg. Någon som vill köra självmordsmarathon med mig ikväll? Just nu känns det mer lockande än tillbaka till Balder. Men det är bara ett år kvar nu. Ett ynka litet år från friheten, det kan jag klara. Om exakt ett år från nu är jag säkert tvärnervös inför en ny skola, en ny klass och helt främmande människor, och så har jag bestämmt mig för att jobba skiten ur mig på sommaren, så hejdå bekymmerslösa sommrar, vi ses igen om sisådär 51 år. Och då som pensionär. :S

Sommaren 2009 har varit fantastisk!
Helt klart mitt bästa sommarlov hittils, trots att jag inte har träffat mina vänner lika mycket som jag skulle ha velat. Men i stället har jag fått många nya vänner och upplevt nya saker och situationer. Vädret har kanske inte alltid varit på topp, men herregud, sånt spelar ju ingen roll!
Jag kommer minnas allt denna sommar, men mest kommer jag minnas: alla sjuka saker jag gjort (och jag ångrar ingenting!), alla nya människor jag mött, alla skratt och all glädje som jag har delat, all kärlek som har frodats så bra under 2009, mitt korta men väldigt romantiska förhållande med världens snyggaste kille ;), allt som jag lärt mig (om livet, språk, mig själv...), alla förändringar som har gjort mitt liv helt annorlunda, ja, listan kan göras lång. Men i stort sett är det bara en sak jag vill komma fram till: Detta har varit en otroligt lyckad sommar, och jag är glad över att överhuvudtaget ha fått uppleva den! och kan skolan dra åt he***te


Många soliga kramar

jennifer




Haha :P Jag vet att jag ser liite skum ut, men deal with it, jag är alltid skum, det är en del av min personlighet xD


Hos Maria

Hallå hallå!
Just nu är jag hos Maria, fast hon är inte här :P Hon är hos sin mormor och käkar, men kommer nog snart.
Ikväll är det kväll med dom vanliga F-kvälls-Tjejorna, är inte riktigt säker på var, eller vilka som kommer, men det blir säkert grymt :D
Sista gången som jag kommer träffa Jetta på vääldigt, väldigt länge också. Lite sorgligt, men sånt är livet.

Nu ska jag se om det blev nått kvar av min goda Ben&Jerry´s... Puss&Hej

Äntligen uppe

Goddag bloggen

Skrev inget igår för jag var med Juliz som man inte har träffat på länge, så jag hade inte tid. Vi hade det gosigt framför James Fucking Gullig Bond (höhö, fråga inte ens...:P) Tiden rann iväg som den alltid har för vana att göra när man har roligt, och jag var inte hemma fören halv två :P Det konstiga var att både morsan och Johannes fortfarande var uppe då, så i stället för att få en utskällning, spelade jag och Johannes vändtia, hade kuddkrig och åt glass. Helt skumt, men rätt mys det med.


Idag kom jag på att jag hade sagt att jag skulle träffa Maria, men jag hade också lovat mamma en dag med henne, så det blir mamma idag och Maria imorgon. Mamma och jag ska nog baka bullar, se på film och spela spel och sånt roligt. Men först ska jag gå med Mosisen som för övrigt är nyklippt och fräch.


Later, babies!


Här kommer det!


Tio sanningar om mig:


• Jag är egentligen inte alls lika självsäker som jag kan verka ibland

• Jag har alltid haft en "hemlig dröm" att bli nån form av konstnär och att ha som jobb att skapa något

•Jag blir nästan aldrig rädd, och det är något som kan vara ganska jobbigt

• Jag är grymt sockerberoende

• Jag funderade länge på om jag skulle skriva en sån här lista, innan jag tog mod till mig och började


Jag beter mig olika beroende på vem jag är med, men är ändå samma person


• Jag mår väldigt dåligt när jag inte har "kontroll" över någonting

• Jag kan inte sjunga


Jag är bra på att ge mig själv kritik


Jag tröttnar alldeles för fort på saker/människor, just nu har jag tröttnat på den här listan




Snabb-bloggning

Hej hej!
Just nu har jag precis skuttat ut ur duschen, ska dra en kam genom håret och peta in linserna. Sedan ska jag skynda iväg till katterna, och så klockan ett kommer Kajsa! :D Vad vi ska hitta på vet jag inte riktigt, men nått blir det väl :P Det är kul att träffa henne igen, har knappt varit med mina "vanliga" vänner denna sommar.
Nej, nu måste jag skynda mig! Ha en bra dag!

p.s. Kika gärna in lite senare för idag tänkte jag köra en "tio sanningar om mig" och det vill väl ingen missa? ;) 

Välkommen hem Johannes!

Well hello nerds!
Har varit lite slö på att uppdatera, men här kommer i alla fall ett litet inlägg.
Bilden som ni ser nedan är på min kära vän Amelies kära katt, Holly. Måste vara sveriges keligaste sak, och visst är hon vacker! Okej, visst, jag redigerade ögonen som egentligen är bruna, men det va mer som en övning för mig (första gången jag ändrar ögonfärg) så om det inte är perfekt så får ni stå ut!
Jag har nämnligen fått den ärofyllda sysslan att ge Holly, och hennes syster Luna, mat medans Amelies familj är bortrest, och det njuter jag så mycket det gå av! Idag tog jag till och med en termos te med mig när jag skulle ge dom mat, och så satt jag och gosade med Holly ute på deras trappa i mer än en timme. Men jag räknar med att det gå bra. :)

Annars har jag, förutom att gosat med katter, varit en sväng på IKEA idag igen och handlat grejs till rummet hos farsan. Hittade väldigt mycket + stötte på många goa vänner som det var länge sen jag träffade. Pappa som just hade frågat mig vilka idioter som går på IKEA en solig dag i slutet av semestern.. :P Men vi ska inte säga nått, vi var ju där vi med.

Nej, nu borde jag verkligen gå och lägga mig, fast jag inte känner mig det minsta trött. Ska slå en signal till Juliz imorgon, har ju inte träffat min älskling på länge! ♥ 

Gonatt!


6st läsare!

Hej hej!
Hoppas allt är bra med er, med mig är det fint :)
Måste bara börja med sprida lite av min glädje omkring mig, har nämnligen just kastat en blick på den senaste statistiken här på bloggen, och jag blev minst sagt fövånad! Med tanke på att jag endast har skrivit två inlägg sen jag kom hem från Malta (över en vecka sen) så hade jag inte förväntat mig några läsare alls, men där hade jag visst fel! I själva verket har jag haft ca 4 unika läsare varje dag som jag har varit borta och 6 unika läsare per dag sen jag kom hem. Själv är jag grymt imponerad! Okej, jag vet att sex läsare inte är mycket att hänga i julgranen, men kom igen, jag har sex läsare dagligen utan att skriva ett skit! Var faktiskt lite bitter innan jag åkte för jag visste att jag skulle förlora många läsare, men jag har inte tänkt så mycket mer på det fören nu. Nu har ni hört det så jag ska sluta tjata, är bara lite glad :)

Timbuktu igår var asbra! :D Jag och Maria hade bra platser och det var jättebra tryck där på vaksalatorg bland alla sköna timbuktu-fans.
Fick värsta utskällningen sen när jag kom hem, men det löste sig och det var klart värt det ändå, så kul var det!


Nu ska jag nog sova, har haft en intensiv dag idag och imorgon har jag mycket att göra.   Gonatt ♦


Hallooo bloggen

Det var länge sen sist :) Har inte orkat blogga, haft så mycket annat för mig, men nu kommer ett litet inlägg.
Pallar inte att berätta massor om Malta, dom som orkar får ta och kolla in f.b för bilder och sånt.
Dom senaste dagarna har jag tillbringat vid "stranden" eller på stan med kompisar.Jag har också tillbringat en hel del tid på filmstaden ^^ Har sett både Brüno och Linje 123 kapad, båda två var enligt mig två mycket bra filmer. :D
Just nu sitter jag i Marias säng och dunkar Jobb med Afasi&Filthy, superbra låt som man bara inte kan få nog av!
Om en timma drar vi till vaksalatorg där Timbuktu ska spela. Roligt värre va? Hoppas det blir mycket musik och lite snack, är inte särskilt sugen på att bli vänsterparti-hjärntvättad.
Jaja, ska sluta tråka nu och kanske va lite social, pusshej!


HEMMA!!


Malta var BÄST!!! Så in i hellvette bäst!
Kan inte beskriva, det är obeskrivligt, men kommer lägga ut några bilder här och massvis på facebook.
Jag saknar allt sjukt mycket, men samtidigt är det underbart att va hemma hos alla igen.
Just nu känns det så konstigt att tänka att jag var på Malta för bara tre dagar sen :O
Har i alla fall fått en okej solbränna (jag är inte helt nöjd, men det är jag aldrig). Är i alla fall snyggare än alla stackare som har fått vara hemma i sverige med regn och mygg. ^^
Här är en lista på saker/folk jag har saknat:
Moses
Johannes
Mamma/pappa
Mariaa
Samelie
Juliz
Sebbwe
kajsan
perry/perry-lukten
farmor <3
duschen
chuck
normal mat

Och nu kan jag jag vara med alla jag har saknat och göra allt jag har längtat efter att göra jätteläng! :D Hur härligt som helst!

Puss och kram, nu ska jag sova! 
                                                                                       /Jennifer

RSS 2.0